Usein kysyttyä

Osallistuminen yleisönä

Onko tapahtumassa erillistä invapysäköintiä?
Kyllä. Olemme varanneet invaparkkipaikkoja Kulttuurikeskus Poleenin läheisyydestä. Invapysäköintiä tarvitsevan kannattaa jonottaa alueelle harrasteajoneuvojen mukana, kunnes liikenteenohjaaja antaa tarkempia ohjeita.
Onko teillä myynnissä perhelippuja?
Erillisiä perhelippuja ei ole, sillä kaikki 15-vuotiaat ja sitä nuoremmat pääsevät tapahtumaan ilmaiseksi aikuisen seurassa.
Voiko tapahtuma-alueelta poistua välillä ja tulla uudelleen takaisin?
Kyllä. Tapahtuman sisäänpääsyrannekkeella voi kulkea vapaasti edestakaisin.
Mitkä maksuvälineet käyvät tapahtumassa?
Sisäänkäyntiporteilla pääsylippujen myynti tapahtuu sekä käteisellä että yleisimmillä korteilla. Alueella osaan myyntipisteistä onnistuu myös korttimaksut, mutta pääosa vintage-messujenkin myynnistä tapahtuu perinteiseen malliin käteisellä. Keskustassa on pankkiautomaatteja noin 200 metrin päässä tapahtuma-alueesta. Kulttuuri- ja liikuntasetelit eivät kelpaa maksuvälineinä.
Mitä tapahtuman pääsymaksu sisältää?
Tapahtuman pääsymaksu on nimensä mukaisesti pääsymaksu tapahtuma-alueelle. Lipunmyyntiporteilla on jaossa Big Wheels Magazine -tapahtumalehti, joka sisältyy hintaan niin kauan kuin lehtiä riittää (tähän mennessä eivät ole kertaakaan loppuneet kesken) – lehti on luettavissa myös sähköisesti osoitteessa www.bigwheels.fi/magazine.
Saako tapahtuma-alueelle tuoda omia eväitä?
Kyllä, kunhan muistaa siivota mahdolliset roskat jäteastioihin. Alkoholittomia juomia saa tuoda mukanaan, alkoholijuomien nauttiminen yleisötapahtumassa on kuitenkin kielletty.
Saako tapahtuma-alueella grillata?
Ei. Avotulenteko sekä grillaaminen yleisötapahtumassa on kielletty.
Saako tapahtuma-alueelle tuoda koiria?
Koiran saa tuoda alueelle kytkettynä. Suosittelemme kuitenkin tarkkaan harkitsemaan onko vilkas yleisötapahtuma sovelias paikka lemmikille. Alueelta löytyy kaksi vesipistettä lemmikeille.

Osallistuminen harrasteajoneuvolla

Tarvitseeko ilmoittautua ennakkoon?
Tavallisille harrasteajoneuvoille ei ole ennakkoilmoittautumista eli riittää kun saapuu tapahtumapäivänä  ja seuraa ”harrasteajoneuvot” -viittoja ajoneuvojen sisäänajoportille. Kannattaa tulla ajoissa, sillä aivan kaikki eivät välttämättä mahdu alueelle. Jos olet tulossa jenkkirekalla tai muutoin isommalla kalustolla, niin ota yhteyttä ennakkoon – isomman kaluston sisäänajo järjestetään poikkeusreittiä.
Paljon sisäänpääsy maksaa harrasteajoneuvolla saapuessa?
Osallistumismaksu on 15€ per ajoneuvo ja se sisältää myös henkilöauton kuljettajan ja yhden matkustajan sisäänpääsyn, muilta yli 15-vuotiailta matkustajilta pääsymaksu on 15€ per henkilö.
Voinko osallistua autolla merkiltään X tai vuosimalliltaan Y?
Meillä ei tuijotella merkkiin tai malliin. Mikäli autosi on riittävän vanha tai muutoin selkeästi harrasteajoneuvo tai jollain tapaa erikoinen menopeli, se on tervetullut tapahtuma-alueellemme. Koska tapahtuma-alueelle mahtuu vain noin 1500 ajoneuvoa, seula voi kiristyä mitä pidemmälle päivä etenee.
Onko tapahtuma vain amerikkalaisille autoille?
Ei. Big Wheelsiin ovat kaikki harrasteajoneuvot tervetulleita valmistusmaahan, merkkiin tai malliin katsomatta.
Voinko osallistua linja- tai kuorma-autolla?
Museobussit ja -kuorma-autot sekä jenkkirekat ovat tervetulleita, kunhan asiasta sovitaan etukäteen, mutta ns. keikkabussit rytmiryhmineen joutuvat hakemaan paikkansa yleisöpaikoituksesta.

Muita usein kysyttyjä kysymyksiä

Mistä voin ostaa Big Wheels -tapahtumajulisteita, tarroja tai t-paitoja?

Ylijäämäisiä tapahtumajulisteita on yleensä rajoitettu määrä jaossa tapahtumassa, jossa ne menevät kuin kuumille kiville. Kannattaa seurata kuulutuksia ja olla haukkana paikalla kun julisteita jaetaan.

Big Wheels tarroja ja tapahtumapaitoja on myynnissä tapahtuman aikana infopisteellämme.

Miten voin kuunnella Radio Big Wheelsiä?

Heinäkuussa 2024 Radio Big Wheels kuuluu tapahtumaviikonloppuna Pieksämäen kantakaupungin alueella FM-taajuudella 88,7 Mhz. Perjantai-illan  19.7.2024 Radio Solexin kanssa yhteistyössä tuotettu juonnettu live-lähetys on kuunneltavissa myös nettiradiona kaikkialla maassa osoitteesta www.solex.fi