Big Wheels – Bilträff
& folkfest för hela familjen!

Big Wheels har sedan 2002 blivit en av Finlands största utomhus bilträffar med hobbyfordon. Det är även den största sommarfestivalen i hela Pieksämäki-området.

Big Wheels har under de senaste åren samlat 1.000-1.300 klassiska bilar, kustoms, hot rods, amerikanska trucks och andra hobbyfordon, samt en publik på 10.000+ personer, till Pieksämäkis stadscentrum. .

Lördagens huvudhändelse, bilträff, tar plats vid stranden av sjön Pieksänjärvi – precis i mitten av centrala Pieksämäki. Big Wheels erbjuder mycket att se och göra för hela familjen.

Det natursköna eventområdet har alla slags fordon, från pyttesmå Volkswagen-folkvagnar till häftiga amerikanska trucks – och vi får självklart inte heller glömma motorcyklarna och trampbilarna för barnen.

De flesta besökare kommer från Finland, men vi har också sett coola bilar från Sverige, Norge, Estland, Tyskland, Ryssland och till och med Australien!

Big Wheels har också en hel del roligt att erbjuda för damer. Sedan 2011 finns det en vintage och retro livsstilsmässa vid namn Savo Vintage som är på samma plats som bilträffen och ingår i entréavgiften.

Den fantastiska bilparaden är den stora finalen för den fullspäckade lördagseftermiddagen. Deltagande hobbyfordon och motorcyklar lämnar eventområdet och kör sedan sakta genom stadens gator i över en timme. Rekordet är 600 fordon i paraden och över 4.000 åskådare på trottoarerna.

Lördagkvällen fortsätter med Big Wheels Rock’n Roll Party. Där bjuds det på rockabilly & Rock’n Roll-band och finalen i skönhetstävlingen Underground Model.